noiembrie
16
2021

Școala Profesională Nisporeni cu suportul APM/USAID, au demarat un nou Program Start-Up “Start-Up Entrepreneur Program (STEP) – Afaceri la cheie pentru viitori antreprenori”

Startul proiectului a fost dat la început de noiembrie 2021 și se va finaliza în iunie 2022. Scopul acestui proiect este de a înființa o pepinieră în care, cu implicarea și prin îndrumarea elevilor, se va
obținere materialul săditor. Materialul săditor obținut va fi donat la 3 absolvenți ai meseriei ,,Cultivator-procesator bacifere”, selectați prin concurs, pentru a-și lansa propriile afaceri după absolvire, prin intermediul Programului de antreprenoriat Start-Up (STEP). Materialul săditor din plantația mamă va fi oferit de către Berries Grup – ocompanie inovatoare în domeniul producerii materialului săditor bacifer și partenerul de educație al școlii. Totodată, beneficiarii vor fi ghidați de consultanții AO Pomușoarele Moldovei, iar lucrările de pregătire a terenului vor fi realizate cu tehnica și utilajul din dotarea școlii.