* Instruirea practică viticultor-vinificator, pomicultor


Nu-i așa că vi s-a făcut poftă de un #CRESCENDO produs la Scoala Profesionala Nisporeni?
Va mai trebui să așteptați nițel. Elevii și cadrele didactice, în cadrul orelor practice, abia au #recoltat și #procesat strugurii.
Totuși, vă puteți delecta cu vinul din roada anului precedent!
În cadrul Programului ”Filiera Vinului”, Guvernul Republicii Moldova, sprijinit de Banca Europeană de Învestiții a dotat Nisporeni Scoala Profesionala cu toate utilajele agricole necesare pentru cultivarea viței de vie.
Investiția a fost de 750 mii euro și a presupus și construirea și dotarea unei micro-vinării și a unui laborator pentru analiza vinurilor.
Programul a fost implementat de către Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare. Valoarea totală a investițiilor în modernizarea și dotarea a 5 instituții educaționale și de cercetare în cadrul programului ”Filiera Vinului” a fost de aproape 4 milioane euro.
Urmare a aprecierii înalte a impactului programului de către Banca Europeană de Investiții, în cadrul proiectului Livada Moldovei, pentru reabilitarea și dotarea instituțiilor educaționale și de cercetare cu profil horticol au fost alocate 12 milioane de euro. Proiectul Livada Moldovei este implementat de Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare.

Instruirea practică, grupa V-22, anul I, meseria „Viticultor-vinificator-Pomicultor. Maistru-instructor: Fărîmă Eugen

Tema: Pichetarea terenului

Instruire practică în laboratorul de microvinificație a instituției, grupa V-20, meseria „Viticultor-vinificator-pomicultor”, anul III, maistru-instructor: Stolearenco Anatol, modulul Tehnologia de producere a vinului.
Tema: Îmbutelierea vinului

În perioada 07.12.20-18.12.20 s-au desfășurat lucrările directoriale la meseriile studiate!!! Vedeți mai jos cît de atenți și sârguincios au realizat elevii lucrările propuse de către maiștri la meseria Viticultor-Viticultor, Pomicultor!!!


Activități practice 2020 !!!