×

Viticultor-Vinificator

       Meserie conexă ce permite dobîndirea competenţelor profesionale în domeniul viticulturii și vinificației. Termen de studii – 3 ani

       Școala profesională, or.Nisporeni dispune de cabinete dotate, laboratoare performante, mini-fabrică de vin și plantație de viță-de-vie pentru a demara un demers didactic calitativ în formarea competențelor profesionale la meseria ”Viticultor-vinificator”
12

3 4

       Profesia Viticultor presupune o gamă largă de competenţe profesionale aferente înfiinţării şi exploatării plantaţiei viticole în scopul producerii strugurilor pentru masă/vin conform standardelor de calitate și valorificare a acestora în condiții profitabile.

       Viticultorul, care dorește să gestioneze propria afacere, beneficiază de instruire la bazele antreprenoriatului, acumulând competențe de management, practică abilități de antreprenor în cadrul Firmei de Exercițiu, o mimare virtuală a afacerii.

5 6 7

Viticultorul calificat poate activa în calitate de fermier, organizator şi executor al proceselor tehnologice, aplicate la cultivarea viţei-de-vie.

      Învătăm meseria de la plantare pînă la recoltare.

      Numai așa, educând o generație nouă de viticultori, vom contribui la refacerea podgoriilor noastre, altă dată atât de vestite.

      Numai așa vom crea o Moldovă de gospodari, competitivi pe piața  internațională cu struguri și vin de calitate

98

Vă invităm să deveniți colegii noștri la învățarea meseriei ”Viticultor-vinificator”!
Cu ea avem un viitor acasă, în MOLDOVA.

10 11