×

Viticultor-Vinificator

Profesia de #Viticultor-Vinificator

🍷Industria vitivinicolă reprezintă una dintre ramurile principale ale economiei țării, vinul devenind faima și simbolul poporului nostru.Deși pare destul de simplu să crești vița-de-vie și să produci vin, calea de la strugure 🍇 la un vin de calitate este destul de lungă. Alături de profesorii noștri vei avea posibilitatea să înveți și să devii un specialist bun, îmbinând cu succes teoria cu activitățile practice privind cultivarea viței de vie.🔲 Cum înființezi și exploatezi o plantație viticolă, de la plantare până la recoltare;🔲 Cum îți creezi și gestionezi o afacere în domeniu;🔲 Secretele meseriei.Alege profesia #ViticultorVinificator.#AlegSPNisporeni #admitere2020P.S. Nu uita, te așteptăm live pe 2 iulie, de la 11:00 să-ți povestim cum poți intra la studii în școala noastră.

Опубликовано SP Nisporeni Пятница, 26 июня 2020 г.

 Meserie conexă ce permite dobîndirea competenţelor profesionale în domeniul viticulturii și vinificației. Termen de studii – 3 ani

       Școala profesională, or.Nisporeni dispune de cabinete dotate, laboratoare performante, mini-fabrică de vin și plantație de viță-de-vie pentru a demara un demers didactic calitativ în formarea competențelor profesionale la meseria ”Viticultor-vinificator”
12

3 4

       Profesia Viticultor presupune o gamă largă de competenţe profesionale aferente înfiinţării şi exploatării plantaţiei viticole în scopul producerii strugurilor pentru masă/vin conform standardelor de calitate și valorificare a acestora în condiții profitabile.

       Viticultorul, care dorește să gestioneze propria afacere, beneficiază de instruire la bazele antreprenoriatului, acumulând competențe de management, practică abilități de antreprenor în cadrul Firmei de Exercițiu, o mimare virtuală a afacerii.

5 6 7

Viticultorul calificat poate activa în calitate de fermier, organizator şi executor al proceselor tehnologice, aplicate la cultivarea viţei-de-vie.

      Învătăm meseria de la plantare pînă la recoltare.

      Numai așa, educând o generație nouă de viticultori, vom contribui la refacerea podgoriilor noastre, altă dată atât de vestite.

      Numai așa vom crea o Moldovă de gospodari, competitivi pe piața  internațională cu struguri și vin de calitate

98

Vă invităm să deveniți colegii noștri la învățarea meseriei ”Viticultor-vinificator”!
Cu ea avem un viitor acasă, în MOLDOVA.

10 11