ADMITEREA 2018-2019 Operatorii_grupei_OC-17 25 mai cs Bucătarii B-17

Firma de Exercitiu

insigna SPNisporeni

Firma em

     Din anul 2010 Școala Profesională din Nisporeni este implicată în proiectul ”ECONET – Promovarea Firmei de Exercițiu” implementat de KulturKontakt Austria prin intermediul biroului de proiecte K-education din Chişinău şi cu sprijinul financiar al Cooperării Austriece pentru Dezvoltare / Austrian Development Cooperation / ADC , în parteneriat cu Ministerul Educației din Moldova.

Conceptul Firma de exercițiu:

     Firma de exercițiu reprezintă o metodă de predare inovatoare, orientată spre practică – modelul unei întreprinderi în care activitățile derulate de o firmă reală devin transparente pentru procesul de învățare. În această lume de afaceri simulată, cu parteneri naționali şi internaționali reali, se promovează calificări cheie precum lucrul în echipă, motivația de a lucra, flexibilitatea şi rezistența la stres, dorința de a lua decizii, competențe privind rezolvarea conflictelor şi mai ales sensibilitatea interculturală.

     Instruirea în firma de exercițiu oferă elevului competențe în ceea ce înseamnă comportamentul profesional, respectiv: “Să știe ce să facă și să știe cum să facă”.

     Instruirea în firma de exercițiu determină o probare practică și o aprofundare a cunoștințelor deja dobândite, fiind astfel continuarea firească și necesară a instruirii de bază.

     Astfel, în cadrul istituției noastre și-au inițiat activitatea 2 firme de exercițiu: F.E. “VinNis” S.R.L.- specializată în domeniul comerțului cu produse vitivinicole și F.E. “LeguMiere” S.R.L.- specializată în domeniul comerțului cu legume și miere de albină.

Firmele de exercițiu menționate mai sus au participat la Tîrgul Național al Firmelor de Exercițiu, ocupînd locuri de frunte. Activitatea a fost continuată de alte generații care, deasemenea au adus faimă instituției.Apasa aici pe unda din F.E si te va redictiona pe saitul de la Firma de exercitiu:

F.E. „LeguMiere” SRL

F.E. „VinNis” SRL

Firma p1

Firma p2


Din istoria activității Firmelor de Exercițiu

în cadrul Școlii Profesionale Nisporeneni

1165 Vizualizări