×

Firma de Exercitiu

 

Firma em

     Din anul 2010 Școala Profesională din Nisporeni este implicată în proiectul ”ECONET – Promovarea Firmei de Exercițiu” implementat de KulturKontakt Austria prin intermediul biroului de proiecte K-education din Chişinău şi cu sprijinul financiar al Cooperării Austriece pentru Dezvoltare / Austrian Development Cooperation / ADC , în parteneriat cu Ministerul Educației din Moldova.
Conceptul Firma de exercițiu:
     Firma de exercițiu reprezintă o metodă de predare inovatoare, orientată spre practică – modelul unei întreprinderi în care activitățile derulate de o firmă reală devin transparente pentru procesul de învățare. În această lume de afaceri simulată, cu parteneri naționali şi internaționali reali, se promovează calificări cheie precum lucrul în echipă, motivația de a lucra, flexibilitatea şi rezistența la stres, dorința de a lua decizii, competențe privind rezolvarea conflictelor şi mai ales sensibilitatea interculturală.
     Instruirea în firma de exercițiu oferă elevului competențe în ceea ce înseamnă comportamentul profesional, respectiv: “Să știe ce să facă și să știe cum să facă”.
     Instruirea în firma de exercițiu determină o probare practică și o aprofundare a cunoștințelor deja dobândite, fiind astfel continuarea firească și necesară a instruirii de bază.

Din istoria activității Firmelor de Exercițiu

în cadrul Școlii Profesionale Nisporeneni