×

Cusător Industria Vestimentară

Profesia de #Cusator

🧐 Știați că renumita Chanel a fost, mai întâi de toate, croitoreasă? Da, croitoreasă. Nu designer, nici creatoare. Asta ne demonstrează încă o data că învățarea unei profesii și obținerea unei baze solide, atât teoretice cât și practice, sunt elemente cheie pentru un viitor promițător în orice domeniu. Iar cel vestimentar nu este o excepție.👗✂️✂️✂️Dacă vrei să-ți faci o carieră anume în acest domeniu, atunci profesia de #Cusator este pentru tine. Te așteptăm mâine în live să-ți povestim mai multe.#admitere2020 #AlegSPNisporeni

Опубликовано SP Nisporeni Среда, 1 июля 2020 г.

Cine sunt si cu ce se ocupa

Munca de cusătoreasă reprezintă confecționarea de haine de toate felurile.

Care sunt îndatoririle meseriașilor ? 

O cusătoreasă ia masurile clientilor, da sfaturi cu privire la hainele potrivite si la alte produse – măsoara, croieste, taie și îmbina bucatile de îmbracaminte – ajusteaza, pregateste si întretine masinile de cusut de diferite tipuri – face jachete, pantaloni, haine, pardesie, costume, rochii, rochii de seara, compleuri, jachete de seara, costume si alte obiecte de acest fel – face bluze, camasi, fuste, – brodeaza diferite ornamente si aplicatii pe haine .
Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Munca se desfasoara în ateliere de croitorie, în fabrici de îmbracaminte .

Ce instrumente / echipamente folosesc

Cele mai folosite echipamente sunt masinile de cusut, acele, ata, foarfeci, fiere de calcat. Trebuie sa fiti îndemânatic.